concerten


Als klassiek gitarist speelde Kees Arntzen op velerlei locaties en in allerlei combinaties: met het Serenade Trio (harp, gitaar en mandoline) op veel plaatsen in Nederland en in Londen en Innsbruck, solistisch en als gitaarduo in Wenen, Salzburg, Amsterdam, Rome en Rosario (Argentinië) en met het Trio de Redobles (vihuela, blokfluit, zang) in Amsterdam en bij de Haarlemse Luit- en Gitaardagen.


PROGRAMMA’S

  • Met zangeres Eveline Juten stelde hij het romantische programma  ’Nacht und Träume’ samen:

Uilen en weerwolven, de maan, eenzaamheid en obscure middeleeuwse romances…Ingrediënten voor een ‘Gothic Novel’ die worden bezongen in dit programma vol duistere en weemoedige liederen uit de Duitse romantiek en de Spaanse neoromantiek. Schubert bezingt de nacht als metafoor voor de dood, Reichardt ziet de sterren als lichtpuntjes in zijn leven, maar voor Spohr kan het niet dol genoeg worden met zijn heksen, vleermuizen en zwarte katten. Joaquín Rodrigo bewerkte de aangrijpende romance ‘Durandarte’ van de zestiende-eeuwse componist Luis Milan, maar ook onschuldiger nachtelijke activiteiten krijgen hun plaats in dit programma.

Componisten: Schubert, Reichardt, Spohr, Rodrigo, García Lorca en De Falla.

Henriette Schenk

PrenenPaul Prenen

  • Met zangeres Henriette Schenk en pianist Paul Prenen ontwikkelde Kees Arntzen een cabaratesk programma met (eigen) liederen en teksten rond de Duitse satiricus Kurt Tucholsky Een cd met de verzamelde Tucholsky-liederen is in het najaar 2005 uitgekomen ter gelegenheid van de 70ste sterfdag van Tucholsky.
  • Componisten: Eisler, Arntzen, Prenen

Luisteren: Tucholsky-Lieder: Die Nachfolgerin (Hanns Eisler)


Hoogewerf

Wim Hoogewerf

Kees

Kees Arntzen

  • Met gitarist Wim Hoogewerf vormt Kees Arntzen een duo dat zich toelegt op de verbreiding van microtonale gitaarmuziek door middel van concerten, lecturing recitals, uitgaven en lezingen.

Componisten: Hába, Arntzen, Carillo e.a.

Luisteren: Perdendosi (fragment)

Comments are closed.