concerten


Als klassiek gitarist speelde Kees Arntzen op velerlei locaties en in allerlei combinaties: met het Serenade Trio (harp, gitaar en mandoline) op veel plaatsen in Nederland en in Londen en Innsbruck, solistisch en als gitaarduo in Wenen, Salzburg, Amsterdam, Rome en Rosario (Argentinië) en met het Trio de Redobles (vihuela, blokfluit, zang) in Amsterdam en bij de Haarlemse Luit- en Gitaardagen.

 

PROGRAMMA’S

  • Met zangeres Eveline Juten stelde hij het romantische programma  ‘Nacht und Träume’ samen. Ook hebben zij een programma met de Italiaanse songs van Astor Piazzolla.

Componisten: Schubert, Reichardt, Spohr, Rodrigo, García Lorca en De Falla.

Prenen Paul Prenen

  • Met zangeres Henriette Schenk en pianist Paul Prenen ontwikkelde Kees Arntzen een cabaretesk programma met (eigen) liederen en teksten rond de Duitse satiricus Kurt Tucholsky. Een cd met de verzamelde Tucholsky-liederen is in het najaar 2005 uitgekomen ter gelegenheid van de 70ste sterfdag van Tucholsky met composities van Eisler, Arntzen en Prenen.

Voorproefje? Tucholsky-Lieder: Die Nachfolgerin (Hanns Eisler)

Ook heeft Kees Arntzen met Henriette Schenk een programma met Franse chansons.


Hoogewerf

Kees

  • Met gitarist Wim Hoogewerf vormt Kees Arntzen een duo dat zich toelegt op de verbreiding van microtonale gitaarmuziek door middel van concerten, lecturing recitals, uitgaven en lezingen.

Componisten: Hába, Arntzen, Carillo e.a.

Luisteren: Perdendosi (fragment)

Reacties zijn gesloten.